Spiel 2013 – Deutscher Spiele Preis

Woensdagavond was het volgens goed gebruik weer feest voor de winnaars van de Deutsche Spiele Preis (Terra Mystica), de Deutsche Kinderspiele Preis (Kakerlakak), de Goldenen Feder (Die Paläste von Carrara) en de andere spellen in de top tien van de ranglijst. Spelauteurs, grafici en uitgevers van de betrokken spellen werden naar het podium geroepen om daar een oorkonde te ontvangen.

Na afloop van de huldigingen werd het gebruikelijke buffet geopend. Toen bleek dat het aantal zitplaatsen lager was dan de hoeveelheid gasten. Na het schieten van de plaatjes bleek het een hele toer om een zitplaats te vinden. Tegen het einde van de fotosessie speelde mijn fotografische onkunde op. Een foute instelling van de flitser voegde vreemde ‘halo’s’ toe. Ik zal van het weekend thuis kijken wat er te redden valt. Ik beperk me hier tot een paar foto’s die ik heb geschoten na de ontdekking van de fout.

Wolfgang Kramer en het team van Hans im Gluck met de Gouden Veer

Wolfgang Kramer en het team van Hans im Gluck met de Gouden Veer

de auteurs van Terra Mystica

de auteurs van Terra Mystica

het complete Terrateam

het complete Terrateam

een prachtig plaatje

een prachtig plaatje