Spexxx

spexxx-boxAfgelopen weekend heeft de nieuwe Nederlandse uitgever Waterfall Games zijn eerste spel Spexxx uitgebracht. Dit spel is ontworpen door Ruben Dijkstra en Ruurd Lammers. Volgens de informatie van de uitgever is Spexxx een tactisch dobbelspel voor 2-4 spelers. Je moet combinaties maken met 5 dobbelstenen. Aan de hand van jouw combinatie plaats je een blokje op het speelveld. Dobbel je aldus 3 blokjes naast elkaar, dan verdien je punten. Je kunt steeds meer scoremogelijkheden creëren door jouw blokjes slim te plaatsen. Je kunt op safe spelen voor weinig punten of risico nemen voor een grote klapper. Je moet jouw punten wel op tijd verzilveren en jouw tegenstanders goed in de gaten houden om ze op tijd dwars te zitten. De winnaar is de speler met de meeste punten wanneer alle blokjes op zijn.

De verschijning van het spel ging gepaard met een artikel in het Brabants Dagblad, wat direct veel publiciteit heeft opgeleverd. Wil je zelf kennismaken met Spexxx en de makers van het spel, kom dan op 9 en 10 november naar het Spellenspektakel in Eindhoven. De auteurs zijn op 23 en 24 november ook present op Spel in het Vlaamse Broechem.

Meer informatie: