Keyflower bij Quined Games

Op de valreep van Spiel 2013 komt de Nederlandse uitgever Quined Games met interessant nieuws. Quined komt nog dit jaar met een Master Print editie van Keyflower (update: het spel verschijnt in de loop van februari). Dit bordspel van Sebastian Bleasdale en Richard Breese verscheen op Spiel 2012, waar het op de eerste plek van de Fairplay ‘Scoutaktion’ hitlijst eindigde. Ook in Portugal viel Keyflower in de smaak, getuige de winst bij de Spel van het Jaar verkiezing van 2013.

keyflower-materiaal

Keyflower is het zevende spel in Richard’s befaamde Key-serie. Iedere speler begint met een starttegel en een groepje arbeiders (in de kleuren rood, geel en blauw). Door het combineren van arbeiders met dezelfde kleuren breiden de spelers hun dorpjes uit en verzamelen ze grondstoffen, mankracht en winstpunten. Het spel duurt vier seizoenen. In het voorjaar, de zomer en de herfst arriveren nieuwe arbeiders en worden dorpstegels geveild. In de winter volgt een veiling van speciale tegels die veel winstpunten opleveren met de juiste combinatie van grondstoffen, tegels en arbeiders. Keyflower biedt een intrigerende mix van worker placement, logistiek, bieden en ontwikkelen. Warm aanbevolen!

De nieuwe uitbreiding Farmers staat ook op het verlanglijstje van Quined Games, maar hiervoor is nog geen printdatum geprikt.

Meer informatie: