Gioco dell’Anno 2013 – Augustus

gioco-dell-anno-2013De ‘best of show’ award van de beurs Lucca Comics & Games is dit najaar gepromoveerd tot een officiële Spel van het Jaar verkiezing, de Gioco dell’Anno. Deze spellenprijs is toegekend door een negenkoppige vakjury. De winnaar van 2013 is woensdag bekendgemaakt. Het Italiaanse Spel van het Jaar 2013 is Augustus van Paolo Mori (uitgever: Hurrican/Oliphante). Het verbaast eigenlijk niet dat deze bingovariant met Romeinen in Italië in de smaak is gevallen. Dit spel stond afgelopen voorjaar overigens ook op de radar van de Spiel des Jahres jury.

De winnaar is bekendgemaakt via een videopresentatie. Augustus versloeg Mondo, Room 25, The Island en Tokaido.

De prijs voor het beste rollenspel, de Gioco di Ruolo dell’Anno, is toegekend aan Rogue Trader van Ross Watson (uitgever: Giochi Uniti).

Meer informatie: