Hanabi wint de Kartenspielpreis 2013

Het coöperatieve kaartspel Hanabi heeft met een grote voorsprong op de concurrentie de à la carte Kartenspielpreis van 2013 gewonnen. Deze spellenprijs wordt jaarlijks georganiseerd door het Duitse spellenblad Fairplay. De uitslag wordt bepaald door een vakjury. Hanabi is ontworpen door Antoine Bauza en wordt in Duitsland uitgegeven door Abacus. De Nederlandstalige editie is uitgebracht door Cocktail Games/Asmodee en wordt gedistribueerd door Selecta.

hanabi-winnaar

Dit is de tweede keer dat Antoine Bauza deze spellenprijs wint. In 2011 pakte hij met 7 Wonders de hoofdprijs. Dit nieuwe succes voor Hanabi is geen surprise, na de winst van het Spiel des Jahres 2013 lag dit in de lijn der verwachting.

De volledige top 10 van 2013:

  1. HANABI – Abacus
  2. AUGUSTUS – Hurrican
  3. LOVE LETTER – AEG
  4. DIVINARE – Asmodee
  5. DICHT DRAN (= Pittige Pepers) – Nürnberger
  6. GUILDHALL – Pegasus
  7. KNIFFEL – DAS KARTENSPIEL – Schmidt Spiele
  8. ASANTE – Kosmos
  9. EMINENT DOMAIN – Pegasus
  10. ANDROID NETRUNNER – Heidelberger

Meer informatie: