Gioco dell’Anno 2013 – nominaties

gioco-dell-anno-2013Gezelschapsspellen worden in Italië beschouwd als een product voor jonge kinderen. Wanneer zij wat ouder worden, willen zij niet langer met zulke kinderachtige activiteiten worden geassocieerd. Dit werd mij in verwante bewoordingen ooit uitgelegd door een bekende Italiaanse spelontwerper. Als dit de heersende smaak is, is het vanzelf een hele toer om een florerende spellenscène van de grond te krijgen.

De organisatoren van de beurs Lucca Comics & Games doen al jaren hun best, onder meer via de ‘best of show’ award die zij jaarlijks uitdelen. Vanaf dit jaar is deze award gepromoveerd tot een officiële Spel van het Jaar verkiezing, de Gioco dell’Anno. Deze spellenprijs wordt toegekend door een negenkoppige vakjury. De vijf genomineerden van 2013 zijn bekend:

  • Augustus van Paolo Mori (Hurrican/Oliphante)
  • Mondo van Michael Schacht (Pegasus Spiele/dV Giochi)
  • Room 25 van François Rouzé (Matagot/Asterion Press)
  • The Island van Julian Courtland-Smith (Asmodee/Asterion Press)
  • Tokaido van Antoine Bauza (Fun Forge/Asterion Press)

De winnaar van de Gioco dell’Anno 2013 wordt op woensdag 16 oktober bekendgemaakt. Dan wordt tevens het beste rollenspel gehuldigd met de Gioco di Ruolo dell’Anno 2013.

Meer informatie: