Genomineerden Gouden Ludo 2013

gouden-ludo-2013-nomDe Gouden Ludo is een Vlaamse spellenprijs, die vier jaar geleden in het leven is geroepen om het betere Nederlandstalige gezelschapsspel in Vlaanderen op een positieve manier onder de aandacht te brengen. De jury heeft vandaag zijn nominatielijst voor de verkiezing van 2013 gepubliceerd. Leden van Vlaamse spellenclubs bepalen de komende weken de winnaar, die op vrijdag 22 november bekend wordt gemaakt aan de vooravond van de Vlaamse spellenbeurs Spel 2013.

De genomineerden van 2013 zijn:

  • TERRA MYSTICA (White Goblin Games)
  • LOVE LETTER (999 Games)
  • RIVER DRAGONS (Matagot/Asmodee)
  • TZOLK’IN (The Game Master)

Deze nominatielijst doet mij denken aan de mengelmoes die we vroeger bij de Nederlandse Spellenprijs zagen. De mix van luchtig en zwaar komt onevenwichtig over, maar voor de individuele spellen is meestal wel iets te zeggen. Hoe dan ook, deze lijst kan in mijn ogen maar één fatsoenlijke winnaar opleveren. Terra Mystica hoort ook deze verkiezing te winnen.

glud-13-agricola2sp-spe

Naast de reguliere verkiezing wordt dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan het beste tweepersoonsspel van deze jaargang. Het tweepersoonsspel AGRICOLA 2 SPELERS van 999 Games is vandaag getrakteerd op de titel ‘TOPPER VOOR 2’. Deze beslissing kan ongetwijfeld op de instemming van de spelliefhebbers rekenen.

De Gouden Ludo is een initiatief van FORUM-Federatie vzw ter promotie van het gezelschapsspel als cultuurproduct.

Meer informatie: