BattleLore Second Edition

BattleLore is de fantasy versie van Richard Borg’s ‘Command and Colors’ spelsysteem. Dit was het derde spel in de reeks, na Battlecry en Memoir ’44. BattleLore was aanvankelijk een ambitieus project van Days of Wonder, dat bedrijfseconomisch een grote uitdaging bleek te zijn. Om de winkelprijs van het basisspel op een acceptabel niveau te houden, heeft Days of Wonder een paar veren moeten laten. Op een gegeven moment verhuisde BattleLore naar Fantasy Flight Games. Bij deze uitgever verschenen enkele uitbreidingen, waarna het sprookje over en uit leek.

battlelore-2nd

Tot de verrassende aankondiging van vandaag. Fantasy Flight Games komt in het vierde kwartaal met BattleLore Second Edition. In deze nieuwe editie is het strijdtoneel verhuisd naar de Terrinoth setting (bekend van Runebound en Runewars). Het spelsysteem is ook inhoudelijk aangepast. Een opvallende wijziging is de introductie van individuele eigenschappen voor bewegen en vechten (exit ‘colors’). Het gevechtsysteem kent meer aanpassingen, zoals een gereduceerde slagkracht voor eenheden met verliezen. De miniaturen zijn vergroot van 20 mm naar 28 mm. Hierdoor tonen ze meer details, maar zitten er minder miniaturen in een eenheid. Er is een nieuw systeem voor het opzetten van scenario’s. Ook de winstvoorwaarden zijn opgepoetst.

Meer informatie: