Let’s start a band!

letsstartaband-boxDe Nederlandse spelauteur Thomas Jansen bracht via zijn uitgeverij Elven Ear Games in 2004 zijn eerste spel UWO op de markt. Tot en met 2007 verschenen in samenwerking met Vendetta Games meer spellen, de laatste jaren bleef het stil. Afgelopen voorjaar dook Thomas op als een van de coauteurs van Ugo!, het komend najaar verwachte kaartspel van Playthisone. Afgelopen weekend stuitte ik bij toeval op een nieuw spel van Elven Ear Games zelf, het bordspel Let’s start a band!.

In dit spel ben je de manager van je eigen band. Je kiest de bandleden, schrijft je eigen nummers en eindigt hoog in de hitlijsten. Daarbij probeer je jouw bandleden tevreden te houden en beroemd te maken. Maak ze niet te beroemd, anders gaan ze voor een solocarrière en verlaten ze de band.

Let’s start a band! verschijnt in een speciale oplage van 100 exemplaren. Om dit mogelijk te maken zijn de speelkaarten niet gedrukt, maar geprint en zorgvuldig gelamineerd. De metalen doos bevat verder o.a. een speelbord, spelersbordjes, gitaar pionnen, vele fiches en houten blokjes en een vierzijdige dobbelsteen. Het spel verschijnt in de loop van augustus. Je kunt een exemplaar reserveren via de website van Elven Ear Games.

Meer informatie: