Ortus – een Nederlands Kickstarterproject

Ortus-boxDe Nederlandse uitgever FableSmith komt dit najaar met het tactische tweepersoonsspel Ortus. In dit spel strijden de opponenten in de legendarische Ortus arena. Daar controleert iedere speler een groepje gespecialiseerde krijgers. Elke krijger is een uniek karakter en heeft zijn eigen rol op het slagveld. De vaardigheden van de krijgers zijn verbonden aan de elementen water, vuur, wind en aarde. Aan het begin van je beurt verzamel je energie, waarmee je jouw krijgers verplaatst en de strijd aangaat.

Het spel wordt geleverd met basisregels en met regels voor gevorderden. Het spelmateriaal bestaat uit houten speelstukken en een dubbelzijdig speelbord met twee verschillende arena’s. Je kunt de speelduur controleren door met een tijdslimiet te spelen. Wanneer een ervaren en een onervaren speler de arena betreden, kun je met een handicapsysteem de speelbalans bewaken.

Er komt ook een digitale versie van Ortus, voor Android en iOS.

Voor de plugged & unplugged versies van Ortus loopt tot en met 28 juli een Kickstarterproject. Daar kun je de spellen voorbestellen en mogelijk wat leuke extraatjes op de kop tikken.

Meer informatie: