Kennerspiel des Jahres 2013: Andor

kennerspieldesjahresDe Jury Spiel des Jahres heeft vandaag de winnaar van het Kennerspiel des Jahres 2013 bekendgemaakt. De winnaar van deze expertprijs is Die Legenden von Andor, het fantasievolle coöperatieve bordspel van Michael Menzel, uitgegeven door Kosmos. Andor versloeg Brügge en Die Paläste von Carrara, het duo van Hans im Glück.

De jury noemt Andor een spel als een roman, dat je op een grandioze manier naar een unieke fantasiewereld voert. Via avonturen openbaart Andor zich aan de spelers, die steeds dieper in het sfeervolle verhaal duiken, waarbij het spel een belevenis wordt. De jury roemt verder de innovatieve opzet van de spelregels. De spelers kunnen snel van start, de details worden pas uitgelegd wanneer dat nodig is.

andor-spelmateriaal

999 Games heeft eind juni een Nederlandstalige editie van Andor uitgebracht. De andere genomineerden, Brugge en Carrara, verschijnen later dit jaar bij White Goblin Games.

Dit is de tweede grote spellenprijs voor Andor, eind februari was het al raak bij de Franse spellenprijs As d’Or.

Meer informatie: