Winnaars Nederlandse Spellenprijs 2013

De jury van de Nederlandse Spellenprijs heeft afgelopen zondag de finale van de lopende verkiezing gespeeld. Uit de nominatielijsten voor de Spellenprijs en de Spellenprijs Experts heeft de jury de twee winnaars van 2013 gekozen. De kanshebbers voor de Spellenprijs waren Coney Island, Flash Point en King of Tokyo. De kanshebbers voor de Spellenprijs Experts waren Terra Mystica, Trajan en Tzolk’in. De winnaars zijn vandaag bekendgemaakt.

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs van 2013 is King of Tokyo, Richard Garfield’s interactieve dobbelspel waarin monsters om de macht over Tokyo strijden. King of Tokyo wordt uitgegeven door IELLO. De Nederlandse distributie is in handen van Selecta Spel & Hobby.

winnaars-nsp-2013

De winnaar van de Nederlandse Spellenprijs Experts van 2013 is Terra Mystica, Jens Drögemüller’s en Helge Ostertag’s bordspel waarin fantasievolle volken hun gevarieerde beschavingen zo goed mogelijk proberen te ontwikkelen. Terra Mystica wordt uitgegeven door White Goblin Games.

Ik feliciteer de ontwerpers en de uitgevers met de winst. Ik hoop dat dit het Nederlandse succes van deze mooie spellen zal vergroten. Ik complimenteer de jury met de uitkomst van deze jaargang. Ik vind de toevoeging van de expertprijs een verstandige stap. Hierdoor geven ze voldoende aandacht aan een breder publiek, de primaire doelgroep van een spellenprijs, zonder de band met de meer ervaren spelers te verwaarlozen.

Meer informatie: