Kinderspiel des Jahres 2013

kinderspiel-des-jahresDe Jury Spiel des Jahres heeft het magnetische geheugenspel Der verzauberte Turm uitgeroepen tot het Duitse Kinderspiel des Jahres van 2013. De winnaar is vanmorgen in de Duitse havenstad Hamburg bekendgemaakt en gehuldigd. Der verzauberte Turm is ontworpen door Inka en Markus Brand en wordt uitgegeven door Drei Magier (distributie: Schmidt Spiele).

verzauberte-turm

Korte spelbeschrijving: de gemene tovenaar Rabenhorst heeft de prinses opgesloten in een toren en de sleutel in het bos verstopt. Op het driedimensionale speelbord zijn 16 kuilen met fiches afgedekt. Gezamenlijk bewegen de spelers een magnetische speelfiguur over de fiches. Hoor je een ‘klik’ dan hebben de spelers de verborgen sleutel ontdekt en mogen ze één van de zes sloten proberen te openen. Lukt dit, dan is de prinses bevrijd. Heeft het team het verkeerde slot gekozen, dan wordt de sleutel opnieuw verstopt.

Meer informatie: