Deze maand bij 999 Games

Met de zomer in aantocht doen sommige uitgevers het rustig aan. 999 Games tapt uit een ander vaatje en overspoelt ons met nieuwe spellen, waaronder enkele lekkernijen voor veelspelers.

kubb-famDe Kubb Familie-editie is een nieuwe editie van Kubb met nieuw, aansprekend cover art. Twee teams van een of meer spelers strijden tegen elkaar. Op de korte zijden van het speelveld van 8 x 5 meter staan 5 blokjes per team. In het midden van het speelveld staat de koning. Elk team probeert met langwerpige stokjes de blokjes van de tegenpartij om te gooien. Omgegooide blokjes worden in het veld van het andere team gegooid. Heeft een team alle blokjes van de andere partij om, dan mag het de koning omgooien en daarmee het spel winnen. Dit spel is inmiddels verkrijgbaar.

De volgende titels worden in de loop van juni verwacht:

andor-boxDe Legenden van Andor is een coöperatief bordspel. De spelers zijn helden die het fantasieland Andor moeten verdedigen tegen allerlei monsters, zoals trollen en draken. Ze kruipen in de huid van een tovenaar, dwerg, krijger en boogschutter, die ieder unieke eigenschappen hebben. Deze helden verzamelen goud, edelstenen en allerlei voorwerpen die hun kracht en wilskracht verbeteren. Hierdoor kunnen ze hun tegenstanders beter aan. Onvoorziene gebeurtenissen maken het de spelers voortdurend lastig. Alleen door goed te overleggen en samen te vechten kunnen de helden overleven! Het spel bevat vijf verschillende uitdagende legenden, waaronder een introductiespel. Met behulp van een speciale bijlage en de legendekaarten kunnen de spelers direct beginnen met spelen!
In de volgende editie van Ducosim’s magazine ‘Spel!’ zitten twee exclusieve heldenkaarten!

baobabBaobab is een behendigheidsspel voor families met kinderen. De spelers leggen zoveel mogelijk kaarten op de boom zonder dat deze eraf vallen. Dat lijkt eenvoudiger dan het is, omdat voor elke kaart speciale spelregels gelden. Zo moet een vogel als een frisbee op de boom worden gegooid, een luipaard valt er bovenop, een slang schuift tussen twee kaarten in en een aap hangt graag met één hoek naar buiten. En dan zijn er nog bijen die het leggen van bepaalde andere kaarten blokkeren. Vallen er kaarten van de boom, dan krijgt de actieve speler strafpunten. Baobab is een vrolijk spel, waarvan de spelregels eenvoudig aangepast kunnen worden aan de leeftijd van de kinderen.

loveletter-nlLove Letter is een kort, tactisch spelletje met maar 16 kaarten. Dit vlotte spel was één van de hits op Spiel 2012. De spelers proberen hun liefdesbrief bij de prinses te krijgen en hebben daarbij hulp van allerlei personages nodig. Iedere speler krijgt een kaart met een personage met een speciale eigenschap. Wie aan de beurt is, trekt een kaart en speelt een kaart. De winnaar is het laatst overgebleven personage of het personage dat aan het einde van het spel het dichtst bij de prinses staat.

dominion-gildenDominion De Gilden is een nieuwe uitbreiding van het basisspel Dominion. Deze set voegt 13 nieuwe koninkrijkkaarten aan het spel toe. Verder bevat de doos munten die de spelers kunnen sparen voor later en kaarten die iets extra’s doen als een speler er meer voor betaalt. Vooral deze laatste toevoeging zorgt voor nieuwe mogelijkheden.

whitechapelBrieven uit Whitechapel speelt zich af in het district Whitechapel in Londen. Jack the Ripper pleegt vijf moorden in vier nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Een van de spelers neemt de rol van Jack op zich de andere spelers vormen een team van politieagenten die op zoek zijn naar Jack. Zij moeten samenwerken en overleggen om Jack uiteindelijk in de val te lokken. Jack verplaatst zich in het geheim, waarbij hij gebruik mag maken van postkoetsen en steegjes. Weet Jack ook na de vierde nacht terug te keren naar zijn schuilplaats, dan heeft hij gewonnen. Lukt dit niet, dan wint het rechercheursteam.

Meer informatie: