Heb je even voor mij?

eight-minute-empire999 Games heeft voor komend najaar een verrassende nieuwe titel aan de releaseplanning toegevoegd: het razendsnelle veroveringsspel Eight-Minute Empire. Voor dit spel liep afgelopen najaar een Kickstarterproject, waarvan de spellen in de loop van mei zijn verschenen. De meest opvallende eigenschap van Eight-Minute Empire is de speelduur, volgens de uitgever duurt het spel maar acht minuten. Interessant!

Uit een aanbod van zes kaarten moet je één exemplaar kiezen. Op de startspelerpositie wordt geboden met geld. Daarna kiezen de spelers in klokrichting om de beurt steeds één kaart. Het kiezen van de kaart kost ook geld, afhankelijk van de positie in het kaartaanbod (waar nieuwe kaarten steeds van rechts naar links doorschuiven). Op de gekozen kaart zijn een goederensoort en een direct uit te voeren actie afgebeeld. De acties helpen je bij het veroveren van gebied: legers (ver)plaatsen, een stad bouwen of vijandelijke legers vernietigen. Het spel eindigt wanneer een bepaalde hoeveelheid kaarten is gespeeld. Dan krijg je punten voor meerderheden (legers + steden) in gebieden, meerderheden in de vier continenten en voor setjes goederensymbolen op jouw kaarten.

Tinderbox Entertainment ontwikkelt een mobiele versie van dit bordspel voor iOS en Android.

Op dit moment is een Kickstarterproject actief voor het zusterspel Eight-Minute Empire: Legends. In dit spel zijn de goederen op de kaarten vervangen door speciale acties. Dit project loopt volgende week af.

Meer informatie: