Titanium Wars

titanium-wars-mockupIELLO en Euphoria Games komen deze maand met het kaartspel Titanium Wars. De spelers sturen hun ruimteschepen naar verre planeten om de grondstof titanium te winnen. Ze stichten gebouwen, waar nieuwe technologieën worden ontdekt en geld wordt verdiend. Ze kopen nieuwe ruimteschepen en voorzien hun schepen van beter materiaal. Iedere speler beschikt over een leider met speciale eigenschappen.

Een ronde begint met een exploratiefase, waarin een nieuwe planeet wordt ontdekt en een gebeurtenis wordt geactiveerd. Daarna ontvangen de spelers hun inkomsten. Dan kopen de spelers nieuwe uitrusting en gebouwen. Ten slotte is het tijd om de zojuist ontdekte planeet te veroveren. Om hieraan mee te doen moet je jouw volledige vloot inzetten. Je kunt ook passen.

titanium-wars-kaarten

De vechtlustige spelers kiezen ieder een tactiekkaart, die ze tegelijkertijd laten zien. De tactiekkaarten worden op basis van hun prioriteit afgehandeld. Vervolgens delen de spelers schade uit aan vijandelijke schepen. Zijn er daarna nog schepen van meerdere spelers in de strijd, volgt meteen een volgende veroveringsfase. Resteert een vloot van één speler, dan wint hij de planeet. Met deze planeten verzamelen de spelers de titanium voorraden waarmee ze het spel moeten winnen.

Meer informatie: