Q&A met de auteurs van Yedo

Het Nederlandstalige spellenportaal Bordspelmania organiseert een Q&A met de Vlaamse spelauteurs Thomas Vande Ginste en Wolf Plancke. Zij zijn de ontwerpers van het bordspel Yedo, dat afgelopen najaar is uitgebracht door eggertspiele & Pegasus. De Vlaamse neven Thomas en Wolf zijn jaren bezig geweest met de ontwikkeling van dit spel over rivaliserende clans in het Japan van de 17e eeuw. In 2009 werd hun prototype goed ontvangen door eggertspiele. Het spel kwam als Edo op de releaseplanning van Spiel 2010, schoof door omstandigheden door naar 2011, om uiteindelijk op Spiel 2012 als Yedo het levenslicht te zien.

de auteurs van Yedo op Spiel 2012

de auteurs van Yedo op Spiel 2012

Yedo is een elegant opgezet worker placement spel, waarbij schaarste doorlopend een factor is en je elkaar in de weg zit bij veilingen en de keuze van interessante acties. Met opdrachtkaartjes verdien je tussentijdse bonussen en winstpunten bij de eindtelling. Het is zaak om beide soorten opdrachten handig te combineren. Er is (nog?) geen Nederlandse editie van dit spel, internationaal timmert Yedo goed aan de weg.

Van 24 t/m 31 mei kun je ze het hemd van het lijf vragen. Naast de Q&A wordt een prijsvraag georganiseerd, waarbij je een exemplaar van het spel kunt winnen.

Meer informatie: