Star Wars wordt deze maand gelanceerd

starwars-kaartspelWhite Goblin Games meldt dat de Nederlandse editie van Star Wars – Het Kaartspel eind mei in de winkels ligt. Dit is een ‘living card game’ uit de keuken van de Amerikaanse uitgever Fantasy Flight Games. Dit spel had oorspronkelijk in maart moeten verschijnen, maar heeft door Amerikaanse vertragingen het geduld van de liefhebbers op de proef gesteld. Kopers van het spel die hun aankoop binnen een week na verschijnen registreren op de site van White Goblin Games met de unieke code uit de doos, krijgen € 2,50 retour op hun bank- of girorekening.

Update: persbericht White Goblin Games van 23 mei

2e Exloërmond – De ontwikkeling heeft jaren geduurd, maar vanaf volgende week is het spel eindelijk verkrijgbaar via speelgoed- en spellenwinkels in heel Nederland en Belgie: Star Wars – Het Kaartspel, van de Nederlandse uitgever White Goblin Games (onder andere bekend van het voor Speelgoed van het Jaar genomineerde spel Het Verboden Eiland). Volgens insiders die het al hebben gespeeld is het spel met recht het aller-, maar dan ook het allerbeste Star Wars-Kaartspel ooit gemaakt. De fans van de filmreeks moesten er even op wachten, maar dat wordt nu eindelijk beloond: de uitgever meldt dat het spel volgende week dan toch eindelijk in de schappen zal liggen.

Hoge herspeelbaarheid, feest van herkenning

Het artwork ziet er adembenemend mooi uit, het spel zelf biedt enorme uitdaging voor twee spelers: één speler strijdt aan de Lichte zijde, de andere aan de Duistere zijde. Doel: vernietig de doelen van de tegenstander. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het spel zit tjokvol gebeurtenissen uit de zes tot op heden verschenen Star Wars films en is daarmee een feest van herkenning. Daar komt nog eens bij dat bij Star Wars – Het Kaartspel alles in het werk is gesteld om elke partij die je speelt, weer compleet anders te maken, waardoor het spel een enorme herspeelbaarheid kent, iets wat White Goblin Games als uitgever van kwalitatief zeer hoogwaardige bord- en kaartspellen bijzonder hoog in het vaandel heeft staan. De basisset bevat diverse ‘doelsets’, waarmee enorm gevarieerd kan worden en er bestaat uiteraard de mogelijkheid om zelf je eigen speelset samen te stellen. Maar dat is nog niet alles.

‘Living card game’

Star Wars – Het Kaartspel is bovendien één van de eerste, Nederlandstalige living card games. Wat dat inhoudt? Meermaals per jaar volgt een uitbreidingsset met een verscheidenheid aan extra kaarten en daardoor nieuwe mogelijkheden bij het aanpassen van eigen decks. En natuurlijk wordt met deze uitbreidingen het epische Star Wars universum verder verkend. In tegenstelling tot verzamelkaartspellen is de inhoud van een living card game altijd volledig en bekend. Dat wil zeggen dat de inhoud steeds hetzelfde is en er geen sprake is van willekeur. Dit maakt het voor fans zéér overzichtelijk om te bepalen of de collectie compleet is. Met de uitbreidingen wordt het speelplezier van Star Wars – Het Kaartspel tot in het oneindige vergroot. De eerste sets zijn inmiddels gepland, waaronder een set die het zelfs mogelijk maakt om straks ook van het spel te genieten met drie en vier spelers.

Voor zowel jong als oud: eenvoudig te leren!

Star Wars – Het Kaartspel is niet alleen een must voor fanatieke Star Wars-fans van het eerste uur, maar kan net zo goed worden gespeeld door jonge fans: de leeftijdsindicatie op de doos geeft aan dat je het vanaf 10 jaar al kunt spelen. De Nederlandstalige teksten op de kaarten en de onlangs door de uitgever op Youtube gepuliceerde instructievideo’s (hier te bekijken: https://www.youtube.com/whitegoblingames) helpen om het spel snel onder de knie te krijgen. Net als bij de populaire filmreeks kan dus ook van dit superspannende spel genoten worden door een zeer breed en uiteenlopend publiek.

Meer informatie: