Andor wint de As d’Or 2013

as-dor-logoDe jury van de Franse spellenprijs As d’Or heeft vandaag de uitslag van de verkiezing van 2013 bekendgemaakt. De winnaars zijn gehuldigd tijdens een feestavond voorafgaand aan het Festival International des Jeux, een internationale spellenbeurs in Cannes.

Het Franse Spel van het Jaar 2013 is het coöperatieve bordspel Andor van de Duitse spelauteur en illustrator Michael Menzel. Dit spel is afgelopen najaar uitgebracht door Kosmos, de Franse editie is van iello.

spielpers-andor

De prijs voor de beste experttitel gaat naar Myrmes van Yoann Levet (uitgever: Ystari). Het beste kinderspel is Tino Topini (Mausgetrixt) van Karin Hetling (uitgever: Ravensburger). De speciale juryprijs is toegekend aan het Star Wars: X-Wing – Miniatures Game van Jason Little (uitgever: Fantasy Flight Games).