De Vergeten Stad

avatar-WGGDe Nederlandse uitgever White Goblin Games komt dit voorjaar met een opvolger van Het Verboden Eiland, de coöperatieve tophit die in 2011 werd genomineerd voor Speelgoed van het Jaar en de Nederlandse Spellenprijs. Vandaag maakte White Goblin Games bekend dat de al indrukwekkende releaselijst van 2013 wordt aangevuld met Matt Leacock’s nieuwe coöperatieve bordspel De Vergeten Stad.

Het persbericht van White Goblin Games:

Nagelnieuw coöperatief familiespel

De Vergeten Stad is een nagelnieuw spel voor de hele familie. Net als Het Verboden Eiland en Pandemie betreft het een coöperatief bordspel. Kortom: het draait opnieuw om samen werken en goed overleggen om dit spel tot een goed einde te brengen. De spelers pakken wederom gezamenlijk de winst… of gaan gezamenlijk ten onder. In De Vergeten Stad zijn de spelers dappere avonturiers, die de gevaren van rondwaaiend zand en verstrengende hitte in de Verboden Woestijn moeten trotseren, opdat het lukt om een legendarische vliegmachine te ontwaren, die verstopt ligt onder het zand van een aloude woestijnstad.

Volop innovatie voor een compleet nieuwe speelervaring

Bij het ontwerp van het spel is bedenker Matt Leacock uitgegaan van uit Het Verboden Eiland bekende spelelementen, terwijl het eindresultaat toch een compleet nieuwe speelervaring biedt. De Vergeten Stad is dan ook veel meer dan enkel de opvolger van een ware succeshit. Eén van de uitgangspunten was verder dat het spel toegankelijk genoeg moest zijn voor families, maar tegelijkertijd weer een nieuwe en verfrissende uitdaging zou bieden aan spelers die Het Verboden Eiland inmiddels aardig onder de knie hebben. Innovatie zit verder in het continu veranderende speelbord, resourcemanagement op individueel niveau en een unieke methode om de locatie van de onderdelen van de vliegmachine te traceren.

Deze lente in de winkel!

De Vergeten Stad is geschikt voor 2 tot en met 5 spelers vanaf 10 jaar en het spel duurt ongeveer 45 minuten. Het spel wordt deze lente verwacht in spellen- en speelgoedwinkels in de gehele Benelux. Het is na het internationaal zéér hoog aangeschreven liefhebbersspel Terra Mystica, het door topauteur Reiner Knizia bedachte Qin en de aansprekende en op boek en tv gebaseerde toppers Star Wars: Het Kaartspel en Game of Thrones: Het Kaartspel, de vijfde aankondiging van White Goblin Games voor 2013, waarmee de releaselijst van de uitgever alleen maar indrukwekkender wordt.

Afbeelding: Gamewright

Afbeelding: Gamewright

Meer informatie: