Game of Thrones: Het Kaartspel

gameofthrones-boxNa Star Wars heeft White Goblin Games een tweede kaartspel uit de stal van Fantasy Flight Games in de wacht gesleept. Game of Thrones: Het Kaartspel is een gestroomlijnde versie van FFG’s populaire spelsysteem op basis van George R.R. Martin’s bekroonde boekenserie. De vormgeving van deze editie van het kaartspel sluit aan bij de populaire televisieserie, die in Nederland wordt uitgezonden door HBO en RTL 4.

Een korte spelbeschrijving van White Goblin Games:

Beleef zelf het verhaal!

Game of Thrones: Het Kaartspel geeft twee spelers de mogelijkheid om in het land Westeros hun eigen gevechten te kiezen en intriges te plannen als lid van het Huis Lannister of van het Huis Stark. Spelers gebruiken plotkaarten om vanuit een gunstige positie hun krachten, bestaande uit karakters, locaties en toevoegingen, in stelling te brengen. Elke speler kan dan de strijd aangaan met zijn vijand in drie soorten uitdagingen: militair, intrige en macht. Met het winnen van uitdagingen vergaart men macht voor zijn Huis. De speler, die als eerste 15 machtspunten heeft vergaard, wint het spel.

Hoge herspeelbaarheid

Het kaartspel biedt bijzonder veel spanning aan de speeltafel en daarnaast enorm veel variatie, aangezien de plots telkens anders verlopen. Er zitten 32 plotkaarten in de doos, terwijl er maar 14 worden gebruikt. Daarmee wordt de hoge herspeelbaarheid van Game of Thrones: Het Kaartspel gegarandeerd.

Game of Thrones: Het Kaartspel wordt in de loop van maart verwacht. Het derde seizoen van de televisieserie gaat op 31 maart van start.

Meer informatie: