Bedrijf X

De Nederlandse spelauteur Martijn F, o.a. bekend van het alom geprezen puzzelspel Cities, kondigt een nieuw spel aan. Dit spel wordt in een kleine oplage geproduceerd voor een Nederlands bedrijf (Bedrijf X). Hij mag het spel daarnaast te koop aanbieden aan geïnteresseerde spelliefhebbers.

Een korte spelbeschrijving:

In Bedrijf X ben je topmanager bij Bedrijf X. Je krijgt verschillende consultants onder je hoede, die je omschoolt, de bedrijfscultuur bijbrengt, opleidt tot adequate consultants en detacheert bij projecten. Maar… wat is wijsheid? Meteen al je consultants detacheren? Punten inleveren om tijd te rekken, zodat je beter weet wat je tegenstanders gaan doen? Of een project afsluiten, om de consultants van anderen uit het spel te werken? En dan is er ook nog de deadline. Wordt die niet gehaald, dan kan je dat minpunten opleveren. Of anderen, als je het slim speelt. Kortom, genoeg mogelijkheden om elkaar dwars te zitten.

Het spel zal medio april verschijnen. Op de Martyn F website vind je informatie over voorbestellen, de spelregels in PDF-formaat en meer.

Martyn F heeft voor 2013 nog meer op de rol staan. Een van zijn nieuwe spellen komt in 2013 op de markt bij een andere uitgever, twee spellen komen beschikbaar op iPad en iPhone en hij werkt aan een coproductie met een Britse spelauteur.