Star Wars – Het Kaartspel

Dit nieuws is in veelspelerkringen al een paar weken bekend, maar vandaag volgde de officiële bekendmaking. De Nederlandse uitgever White Goblin Games komt in maart 2013 met een zeer interessante nieuwe titel, een volledig Nederlandstalige uitvoering van Star Wars – Het Kaartspel. Dit is het fonkelnieuwe ‘living card game’ uit de keuken van de Amerikaanse uitgever Fantasy Flight Games.

Het persbericht van White Goblin Games:

Jarenlang is het spel in ontwikkeling geweest. Met als maatstaf om er het aller-, maar dan ook echt het allerbeste van te maken. En eindelijk kan het dan ook de goedkeuring van LucasArts wegdragen: Star Wars – Het Kaartspel, een zinderend spel dat de Nederlandse uitgever White Goblin Games begin 2013 op de markt brengt.

Hoge herspeelbaarheid, feest van herkenning

Het artwork ziet er adembenemend mooi uit, het spel zelf biedt enorme uitdaging voor twee spelers: één speler strijdt aan de Lichte zijde, de andere aan de Duistere zijde. Doel: vernietig de doelen van de tegenstander. Dat klinkt simpel, maar dat is het niet. Het spel zit tjokvol gebeurtenissen uit de zes tot op heden verschenen Star Wars films en is daarmee een feest van herkenning. Daar komt nog eens bij dat bij Star Wars – Het Kaartspel alles in het werk is gesteld om elke partij die je speelt, weer compleet anders te maken, waardoor het spel een enorme herspeelbaarheid kent, iets wat White Goblin Games hoog in het vaandel heeft staan. De basisset bevat diverse ‘doelsets’, waarmee enorm gevarieerd kan worden en er bestaat uiteraard de mogelijkheid om zelf je eigen speelset samen te stellen. Maar dat is nog niet alles.

‘Living card game’

Star Wars – Het Kaartspel is bovendien één van de eerste, Nederlandstalige living card games. Wat dat inhoudt? Meermaals per jaar volgt een uitbreidingsset met een verscheidenheid aan extra kaarten en daardoor nieuwe mogelijkheden bij het aanpassen van eigen decks. En natuurlijk wordt met deze uitbreidingen het epische Star Wars universum verder verkend. In tegenstelling tot verzamelkaartspellen is de inhoud van een living card game altijd volledig en bekend. Dat wil zeggen dat de inhoud steeds hetzelfde is en er geen sprake is van willekeur. Dit maakt het voor fans zéér overzichtelijk om te bepalen of de collectie compleet is. Met de uitbreidingen wordt het speelplezier van Star Wars – Het Kaartspel tot in het oneindige vergroot. De eerste sets zin inmiddels gepland, waaronder een set die het zelfs mogelijk maakt om straks ook van het spel te genieten met drie en vier spelers.

Korting voor snelle beslissers!

Star Wars – Het Kaartspel is een ‘must’ voor elke liefhebber van Star Wars. Nooit eerder verscheen er een dergelijk sensationeel spel dat zich afspeelt in het Star Wars-universum. Vanaf maart 2013 is het spel in speciaalzaken en speelgoedwinkels in heel de Benelux te vinden. Kopers van het spel die hun aankoop binnen een week na verschijnen registreren op de site van White Goblin Games met de unieke code uit de doos, krijgen € 2,50 retour op hun bank- of girorekening. Toch al snel een korting van zo’n 7% op de adviesprijs van het spel. Op www.facebook.com/starwarskaartspel is een speciale facebookpagina geopend, waarop regelmatig nieuwe afbeeldingen geplaatst zullen worden, fans met elkaar in contact kunnen treden en alle informatie over het spel te vinden zal zijn.

Meer informatie: