Catan breidt uit

Op de Spielwarenmesse in Nürnberg wordt over twee maanden een nieuwe uitbreiding van Die Siedler von Catan voorgesteld. Dit is de vierde grote uitbreiding na Seefahrer, Städte & Ritter en Händler & Barbaren. Op Catan.de wordt deze set in een aantal stappen geïntroduceerd. Vandaag verscheen het eerste artikel.

In deze set staat het thema ‘ontdekken’ centraal. Met hun schepen ontdekken de spelers een onbekende eilandenwereld. Daar vinden ze ook nieuwe gebiedsoorten, waar het vervullen van missies op de voorgrond staat. De schepen doen niet langer alsof ze een straatje zijn, je beweegt ze nu ‘dynamisch’ over het speelveld. Deze schepen hebben laadruimte, waarin je goederen en speelfiguren kunt vervoeren.

 

het nieuwe schip – foto: Catan.de

999 Games zal deze uitbreiding ook voor De Kolonisten van Catan uitbrengen. Aangezien de overgang van hout naar plastic pas dit jaar in Nederland is ingezet, en de nieuwe uitbreiding volgens de uitgever alleen met de actuele versie van Kolonisten is te combineren, zal de Nederlandse editie niet op korte termijn verschijnen. Reken maar op 2014. Zoals bekend staan er in maart en april 2013 al twee grote Nederlandse Catan releases op de rol: Star Trek en De Vorsten van Catan.

Meer informatie: