Het Dorp wint de Gouden Ludo 2012

Het bordspel HET DORP van 999 Games heeft vandaag de ‘Gouden Ludo 2012’ gewonnen. De Gouden Ludo is een Vlaamse spellenprijs die het beste nieuwe gezelschapsspel van het voorbije jaar wil bekronen. Volgens de organisator zijn de auteurs, het Duitse echtpaar Inka en Markus Brand, er in geslaagd de vele facetten van het familie- en dorpsleven te vatten in een veelzijdig en fraai vormgegeven bordspel dat geschikt is voor 2 tot 4 spelers van 12 jaar en ouder.

De winnaar van de ‘Gouden Ludo’ werd door 28 gezelschapsspellenclubs – en dus met enige kennis van zaken – gekozen uit vier genomineerden. De andere kanshebbers waren KINGDOM BUILDER (Queen Games/Asmodee), KING OF TOKYO (Iello/Asmodee) en REVOLVER (White Goblin Games). HET DORP versloeg KING OF TOKYO met 27,3% tegen 26,9% van de stemmen. Ook de beide andere genomineerden wisten meer dan 20% van de stemmen aan zich te binden. Het was al met al een spannende strijd.

De Gouden Ludo is een initiatief van FORUM-Federatie vzw ter promotie van het gezelschapsspel als cultuurproduct. Voor meer informatie over deze Vlaamse spellenprijs, die sinds 2009 jaarlijks wordt uitgereikt, kun je terecht op www.goudenludo.be.

Meer informatie: