Axis & Allies 1914 World War I

Het bordspel Axis & Allies is ruim 30 jaar na de eerste verschijning nog steeds een van de populairste veroveringsspellen op de markt. Het succes begon ook in Nederland met de indrukwekkend grote doos uit de Gamemaster serie van MB. Aan het einde van de jaren negentig werd het spelsysteem ondergebracht bij Avalon Hill, waarna een lange reeks varianten en heruitgaven volgde. Al deze uitgaven bleven binnen de thematische grenzen van WO II.

Gisteren kondigde spelontwerper Larry Harris de overstap naar de andere grote oorlog van de vorige eeuw aan. Hij werkt aan Axis & Allies 1914 World War I. In dit spel draait het niet om de snelle en massale verovering van continenten met tanks en vliegtuigen. Dit nieuwe spel is opgebouwd uit een reeks veldslagen, waarbij de legers vastbesloten zijn om hun lijn te houden. Axis & Allies 1914 World War I wordt verwacht in het voorjaar van 2013.

Meer informatie: