Speelgoed van het Jaar 2012

Vanmiddag heeft Chazia Mourali in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. De uitslag is gebaseerd op een consumentenverkiezing in drie stappen: speelsessies op scholen, kinderdagverblijven en clubs, de speeldag in Hoorn en 11.000 kiezers die hun stem via internet hebben uitgebracht. De vijf winnaars zijn:

  • 0 t/m 2 jaar: Nijntje verstoppertje spelen van Identity Games
  • 3 t/m 5 jaar: tiptoi Starter Set stift en boek van Ravensburger
  • 6 t/m 8 jaar: Kurio 7” Kindertablet van Eldohm
  • 9+: Boom Boom Balloon van Identity Games
  • 12-99 (gezelschapsspellen): Stenen Tijdperk van 999 Games

Laatstgenoemde is een schitterend bordspel dat ik met alle plezier van de wereld een hoofdprijs gun. Het komt wel een beetje vreemd over dat een titel uit 2008 in 2012 tot Spel van het Jaar wordt uitgeroepen. Blijkbaar ziet deze spellenprijs een herdruk als een nieuwe release. Het zij zo, Stenen Tijdperk is een topper in de toch al rijke catalogus van 999 Games. Zo’n spel gun je deze directe route naar een groter publiek, dat na de Kolonisten van Catan wellicht toe is aan een andere uitdaging.

Stenen Tijdperk

Meer informatie: