Spiel 2012: een terugblik

Prijzen en hulde

Op de avond voor Spiel werden de winnaars van de Deutscher Spiele Preis gehuldigd. Daartoe werden de auteurs en de uitgevers van de top 10 naar het podium gehaald. De huldiging van de winnaars was een familiefeestje, omdat de Deutsche Spiele Preis is gewonnen door vader en moeder Brand en de Deutsche Kinderspiele Preis door hun kinderen Emely en Lukas. Hierdoor liepen de huldigingen van beide winnaars vanzelf door elkaar.

De winnaar Village (Het Dorp van 999 Games)

de familie Brand

een dollende Bernd Brunnhofer van Hans im Glück lonkt naar een betere plek

Tijdens deze feestavond werden Dominique Metzler en Rosemarie Geu, de organisatoren van de beurs, gefeliciteerd met de dertigste verjaardag van het evenement. Van de burgemeester van Essen en de vertegenwoordiger van de Messe ontvingen zij bloemen en een taart met het bedrijfslogo.

Felicitaties voor 30 jaar Spiel

Aan het einde van de ceremonie ontving spelauteur Wolfgang Kramer een Sonderpreis, waarmee zijn indrukwekkende oeuvre werd geëerd. Uit de toespraken bleek hoe belangrijk deze zeventigjarige veteraan voor de Duitse spellenscene is geweest. Zijn band met de Spieltage is groot, hij heeft nog nooit een beurs gemist. In zijn dankwoord kregen alle betrokkenen een plek, zijn coauteurs, zijn echtgenote, de uitgevers, hun redacteuren, recensenten en de belangrijkste groep, de spelers. Wolfgang’s huldiging werd afgesloten met een langdurige staande ovatie.

Wolfgang Kramer en zijn echtgenote

Vrijdagmiddag werden de winnaars van de Internationale Gamers Awards gehuldigd. De uitreiking was een rommeltje, door de volle BGG-stand, de haperende techniek en de ruimhartige timing van de organisatoren. Het zij zo, was vooral belangrijk dat de auteurs van twee schitterende spellen in het zonnetje zijn gezet. De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is Trajan van Stefan Feld, uitgegeven door Ammonit. De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is Agricola: Die Bauern und das liebe Vieh van Uwe Rosenberg, uitgegeven door Lookout Games. Quined Games komt later dit jaar met een Master Print editie van Trajan.

Auteurs en uitgevers van de IGA winnaars

Pagina's: 1 2 3 4