Spiel 2012 is voorbij

Om 18.00 uur heeft Spiel 2012 na vier dagen speelplezier de deuren gesloten. Volgens het slotbericht van de organisator heeft de 30e editie van de Internationale Spieltage 149.000 bezoekers uit alle werelddelen naar het beursgebouw gelokt. Dit is een stijging van 2.000 bezoekers ten opzichte van vorig jaar.

De beurs vond dit jaar plaats tijdens de herfstvakantie in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. De stroom kids en families was nu wat beter over de beursdagen verdeeld. Op donderdag was het relatief druk, op vrijdag en zaterdag leek het zomerweer een extreme drukte op de beursvloer te voorkomen. De zondag heb ik niet meer meegemaakt.

een blik op hal 10/11

Op andere terreinen zijn weer records gesneuveld. Dit jaar waren er 827 standhouders uit 37 landen, die meer dan 800 nieuwe producten presenteerden. Ook de beursvloer was groter dan ooit. Leek het gebruikte gedeelte van hal 7 vorig jaar nog een stiltecentrum, dit jaar was ook deze hal op een goede manier in de beurs geïntegreerd.

Spiel 2013 zal plaatsvinden van 24 t/m 27 oktober 2013. Wellicht hoopt men door de opname van het begin van de wintertijd de weergoden gunstiger te stemmen. Een spellenbeurs zonder strandweer trekt immers meer bezoekers. Ik ben benieuwd in welke hallen de volgende editie van de beurs zal plaatsvinden. Er zit een sloop van de hallen 4 t/m 12 in de pijpleiding, die volgens het magazine van Messe Essen in september 2013 zal beginnen. Op en rond Spiel 2012 hoorde je echter niets over dit onderwerp. We zullen zien waar volgend jaar onze speeltafels staan.