Spiel 2012: uitreiking IGA

De winnaars van de International Gamers Awards van 2012 zijn vandaag gehuldigd op Spiel 2012. Deze internationale spellenverkiezing wordt georganiseerd door een team met spellenkenners uit tal van landen, waaronder de Nederlanders Ronald Hoekstra en Han Heidema. De prijsuitreiking verliep rommelig, door de volle stand, de haperende techniek en de ruimhartige timing van de organisatoren. Ach ja, rommelig heeft ook zijn charme. Het gaat er tenslotte om dat de auteurs van twee schitterende spellen in het zonnetje worden gezet.

De winnaar in de categorie spellen voor meer spelers is Trajan van Stefan Feld, uitgegeven door Ammonit (volgens de geruchten zit er een Nederlandse editie in de pijpleiding).

Stefan Feld weet wel waar de camera staat

De winnaar in de categorie spellen voor twee spelers is Agricola: Die Bauern und das liebe Vieh van Uwe Rosenberg, uitgegeven door Lookout Games.

Uwe Rosenberg ontvangt zijn oorkonde

de winnende auteurs en uitgevers

Meer informatie: International Gamers Awards.