Spiel 2012: de eerste berichten & foto

De beurs gaat pas over twee dagen open, maar de eerste berichten over Spiel 2012 druppelen alweer binnen. Ik geef hier een ongetwijfeld onvolledige opsomming van de eerste beursberichten. Team Bordspeler.nl is actief vanaf de persconferentie op woensdagmorgen. Vanaf de vroege woensdagmiddag kun je hier de eerste beursberichten en foto’s verwachten.

  • Dale Yu van The Opiniated Gamers is al op locatie en publiceert dagelijks foto’s en indrukken.
  • Frank Schulte-Kulkmann, onze man uit Essen, is al een paar dagen actief met zijn jaarlijkse reportage in Kulkmann’s G@mebox.  Vergeet niet zijn gastenboek te vullen, dan doe je mee aan een loterij met schitterende prijzen.
  • Op Boardgamegeek kun je vanaf woensdag de eerste interviews verwachten.
  • Bij Reich der Spiele vind je doorlopend berichten over de beurs.
  • White Goblin Games is helaas getroffen door logistieke pech, waardoor Nieuw Amsterdam en de Revolver sleeves tijdens de beurs niet te koop zijn. Niet getreurd, je kunt Nieuw Amsterdam wel spelen en ze leggen deze beurs nog veel meer speelplezier op tafel.
  • Wil je de beursberichten via Twitter volgen, houd dan hashtag #spiel12 in de gaten.
  • En dan is er nog een pluizige kip met journalistieke ambities.

De Nederlandse uitgever Playthisone staat dit jaar voor het eerst op de beurs met het familiespel Bloqs. Ze hebben vandaag hun stand (4-106) opgebouwd. Spelauteur Patrick Zuidhof stuurde me deze foto:

Playthisone, stand 4-106

Heb je behoefte aan een overzicht met honderden nieuwe spellen? Dan verwijs ik je graag naar de Spiel 2012 preview.