Santiago de Cuba is het Spaanse Spel van het Jaar

Veel woorden worden er niet aan besteed, maar uit een vandaag geplaatste update van hun website blijkt dat Santiago de Cuba tot winnaar van de Premio JdA 2012 is gekozen. Dit is de Spaanse Spel van het Jaar verkiezing. Santiago de Cuba is ontworpen door Michael Rieneck, vormgegeven door Michael Menzel en Hans-Georg Schneider en uitgegeven door eggertspiele. Deze Duitse uitgever heeft met Village/Het Dorp dit jaar al meerdere spellenprijzen in de wacht gesleept. Grappig genoeg was laatstgenoemde ook voor deze prijs genomineerd.

De overige genomineerden:

  • Hanabi van Antoine Bauza (Cocktail Games – Asmodée Ibérica)
  • Kingdoms van Reiner Knizia (Edge Entertainment)
  • La Villa (Het Dorp) van Inka & Markus Brand (eggertspiele -Ludonova)
  • The Island van Julian Courtland-Smith (Asmodée Ibérica)

Meer informatie: