Knotsgekke Goblinherfst

De Nederlandse spellenuitgever White Goblin Games maakt zich op voor een knotsgek najaar, met veel nieuwe spellen en een prominente aanwezigheid op de belangrijke spellenbeurzen. In een persbericht worden plannen van deze herfst pakkend gepresenteerd, aangevuld met een blik op 2013.

Knotsgek najaar

Dat het najaar op bordspelgebied letterlijk knotsgek wordt, bewijst White Goblin Games wel met de release van het puike partyspel Oereka!, waarin teams als oermensen met opblaasknotsen aan de slag moeten om een aantal prehistorische monumenten te bouwen. Maar enkel bepaalde oerkreten en –gebaren mogen daar bij gebruikt worden, wat tot hilarische taferelen leidt. Maar naast Oereka ligt er momenteel nog veel meer in de winkel. De fraai uitgevoerde kaartspellen De Heersers van de Nijl en Call To Glory bieden enorm veel vermaak voor de leeftijdscategorie vanaf 8 jaar, terwijl het snelle reactiespel Muisgeflipt de favoriet zal worden onder kinderen. Dit snelle spel kan al vanaf 4 jaar gespeeld worden, maar is eigenlijk leuk voor alle leeftijden. Vanaf deze week komen daar ook Waka Waka en Moddervarkens bij. Waka Waka is de bordspelvariant van het internationaal en ook in de Benelux zéér succesvolle 2-spelerspel Jambo, terwijl Moddervarkens een klein, vlot kaartspel is met behoorlijk veel spelersinteractie. Tot slot zijn ook de eerste twee uitbreidingen voor het in Vlaanderen voor de Gouden Ludo 2012 (Vlaamse spellenprijs) genomineerde Revolver in het winkelschap te vinden. En voor wie niet genoeg kan krijgen van bordspellen, ligt er bij de verkooppunten van de uitgever ook een kleurrijk, 20 pagina’s tellend magazine gratis klaar voor elke bezoeker. In dit magazine is natuurlijk aandacht voor een groot aantal uitgaven van White Goblin Games en tevens kunnen kinderen meedoen met een tekenwedstrijd. Kortom: een knotsgek najaar met plezier voor werkelijk het hele gezin!

Spiel 2012

Naast bovengenoemde releases voor de Nederlandse markt, presenteert White Goblin Games volgende week op Spiel in het Duitse Essen (van 18 t/m 21 oktober) aan een publiek van zo’n 150.000 bezoekers uit alle delen van de wereld ook zo’n 8 titels voor de internationale markt. Het gaat hierbij om titels die met name de echte spelfanaten zullen kunnen bekoren, zoals Nieuw Amsterdam, Saqqara, Revolver 2 en Vampire Empire, al kunnen ook families en gezinnen veel plezier beleven aan toegankelijkere titels zoals het erg tactische Völuspá, Pyramidion, Expedition: Congo River 1884 en Rattus Cartus, de kaartspel vertaling van Rattus… maar dan compleet anders! White Goblin Games is te vinden in stand 5-01 en al deze titels zullen daar te spelen zijn.

2013

Voorzichtig wordt er ook al vooruitgekeken naar 2013. Zo heeft White Goblin Games inmiddels de licentie binnengesleept voor Qin, een nieuw spel van één van de bekendste spellenbedenkers ter wereld, te weten Reiner Knizia. Qin speelt zich af in China, meer dan 2.000 jaar geleden: het tijdperk van de Strijdende Staten. In Qin sticht je provincies en lijf je afgelegen dorpen in om deze toe te voegen aan je rijk. Je bouwt indrukwekkende pagodes en probeert zo het spel te winnen. Maar pas op, want andere spelers zullen proberen jouw dorpen en provincies te veroveren en jouw pagodes te vervangen. De speler met de beste strategie luidt uiteindelijk het tijdperk in van de glorieuze Qin dynastie. Met slechts 2 pagina’s aan spelregels, is Qin een ontzettend snel te leren legspel, met behoorlijke tactische diepgang. Het is daarmee zowel voor families als doorgewinterde spellenliefhebbers zéér geschikt. Wie niet kan wachten op de Nederlandstalige versie van dit bordspel, kan vanaf 17 oktober alvast aan de slag op de Ipad, terwijl ondersteuning voor de Iphone later dit jaar wordt verwacht.

Link: White Goblin Games.