Het Dorp wint de Deutsche Spiele Preis 2012

Vandaag is de uitslag van de Deutsche Spiele Preis 2012 bekendgemaakt. Deze gerenommeerde spellenprijs wordt jaarlijks toegekend op basis van een verkiezing onder spelers, recensenten, winkeliers en spellenclubs. Het bordspel Village van Inka en Markus Brand (uitgever: eggertspiele) heeft na het Kennerspiel des Jahres ook de tweede hoofdprijs van 2012 in de wacht gesleept. Dit uitstekende bordspel is in Nederland bekend als Het Dorp (999 Games).

De volledige top tien van 2012 luidt als volgt:

  1. VILLAGE van Inka en Markus Brand (eggertspiele/Pegasus)
  2. TRAJAN van Stefan Feld (Ammonit Spiele/Huch & Friends)
  3. HAWAII van Gregory Daigle (Hans im Glück Verlag)
  4. ORA ET LABORA van Uwe Rosenberg (Lookout Games)
  5. HELVETIA van Matthias Cramer (Kosmos)
  6. TARGI van Andreas Steiger (Kosmos)
  7. KINGDOM BUILDER van Donald X. Vaccarino (Queen Games)
  8. VEGAS van Rüdiger Dorn (Alea/Ravensburger)
  9. AFRICANA van Michael Schacht (ABACUSSPIELE)
  10. SANTA CRUZ van Marcel-André Casasola Merkle (Hans im Glück Verlag)

De winnaar van de Deutsche KinderspielePreis 2012 is MOGEL MOTTE van Emely en Lukas Brand (Drei Magier Spiele/Schmidt Spiele). Hiermee wordt de jaargang 2012 een ware familieprijs: vader en moeder winnen de prijs voor volwassenen, de kids grijpen de winst in hun eigen categorie. Leuk!

De prijs voor het spel met de beste regels (Goldenen Feder 2012 – Wanderpreis der Stadt Essen) is gewonnen door GRIMORIA van Hayato Kisaragi (Schmidt Spiele).

Dit jaar is een speciale oeuvreprijs toegekend aan de Duitse spelauteur Wolfgang Kramer, waarmee het indrukwekkende levenswerk van deze sympathieke topauteur wordt geëerd.

De prijzen worden op 17 oktober uitgereikt tijdens een feestavond in het kader van Spiel 2012. Wij zijn hiervoor uitgenodigd en doen t.z.t. verslag van deze prijsuitreiking.

Meer informatie: Deutscher Spiele Preis.