Vampire Empire

Spelauteur Filip Miłuński vertelt over zijn tweepersoonsspel Vampire Empire, een van de nieuwe Spiel 2012 releases van White Goblin Games. In zijn ‘designer diary’ schetst hij het ontstaan en de ontwikkeling van dit kaartspel over de strijd tussen mens en vampier. Drie vampiers hebben zich verstopt in het oude kasteel en de nabijgelegen stad. De mensenspeler moet uitzoeken welke drie van negen personages eigenlijk monsters in mensenvorm zijn en deze uitschakelen. De vampierspeler moet slim bluffen, misleidende aanwijzingen geven en de mensenspeler verleiden om onschuldige burgers aan te vallen. De vampierspeler doet dit door de belangrijkste personages in de stad te doden of het kasteel te veroveren.

Spelmateriaal – foto White Goblin Games

Het spel speelde zich oorspronkelijk af in de Battlestar Galactica setting, waarin Cylons zich ongemerkt tussen de mensen bewegen. Ik ben een liefhebber van deze SF-serie, maar de overgang naar een vampiersetting zet geen kwaad bloed. Ik ben ook een enthousiaste kijker van True Blood, Buffy, Angel enzovoort. Vampire Empire lijkt mij ten slotte een titel die fans van Mr. Jack zal aanspreken. Een kandidaat voor het verlanglijstje, hier ga ik mijn tanden zeker inzetten.

Link: Vampire Empire designer diary

Link: White Goblin Games