Speelgoed van het Jaar verkiezing

Van 10 september t/m 4 november 2012 is de stembus van de verkiezing Speelgoed van het Jaar 2012 geopend. Een vakjury heeft in meerdere leeftijdscategorieën 24 artikelen genomineerd. Dit jaar is het weer een mengelmoes van spellen en speelgoed, omdat de afzonderlijke spellenverkiezing van 2011 na één jaar lijkt te zijn gesneuveld. Spellen krijgen nu extra aandacht in de nieuwe categorie gezelschapsspellen voor 12-99 jaar. De laatstgenoemde categorie heeft een opmerkelijk nominatietijdvak, de spellen moeten tussen 1 januari 2007 en 1 september 2012 op de markt zijn gebracht.

In de categorie 3-5 jaar is onder meer het reactiespel Klik! van 999 Games genomineerd. In de categorie 6-8 jaar vind je Ravenburger’s elektronische bordspel Op Jacht naar Hubi! en het blufspel Dat is Bluf! van Spin Master. De categorie 9+ bevat het partyspel Horen Zien en Zwijgen van University Games. De categorie gezelschapsspellen bestaat uit de oudere 999 Games titels Stenen Tijdperk en 30 Seconds, Goliath’s partyspel Wat schets je me nou?, Hasbro’s actiespel Bop it Smash en het GameChanger iPad speelbord van Identity Games.

Zoals gebruikelijk kun je stemmen op de Speelgoed van het Jaar website. Iedere kiezer heeft de kans om een genomineerd artikel te winnen.