Ducosim zomerbeurs vooruitblik

Op zaterdag 8 september organiseert Ducosim een spellenbeurs in de Flint te Amersfoort. Op het programma staan onder meer demonstraties van gezelschapsspellen, de huldiging van de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2012 (om 14.00 uur) en het NK Carcassonne. Uiteraard zijn er genoeg verkoopstands, waar je de nieuwste spellen kunt vinden. Bij de bring & buy stand kun je terecht voor een tweedehands koopje.

White Goblin Games demonstreert de nieuwe releases Call to Glory en Oereka!, aangevuld met Ninjato, Coney Island, Revolver, Richelieu en Dragon’s Gold.

Cwali demonstreert o.a. het prototype van het bordspel Tweeeet, een van de spellen die volgende maand op Spiel 2012 wordt gelanceerd. Dit is een leuk en listig racespelletje met prachtige speelstukken.

Roll the Dice komt namens Asmodee met een indrukwekkende lading spellen naar Amersfoort: Takenoko, Kingdom Builder, Lancaster, Libertalia, The Island, Shrimp, Dobble, Noah en Seasons (vermoedelijk een van de tophits van Spiel 2012).

Rielekst demonstreert het fonkelnieuwe Kumbu kaartspel. Dit doosje bevat meerdere spelletjes voor de dubbelzijdige speelkaarten, waaronder een leuke variant op het bied- en gokspelletje Bluf.

Ik heb zoals gebruikelijk niets van 999 Games gehoord of gezien, maar ik verwacht dat recente titels als Het Dorp, Dierentuin Dobbelspel en Agricola: De Lage Landen op tafel zullen liggen.

Locatie: Stadshal De Flint, Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort
Tijden: 10.00 – 17.30 uur
Entree: € 7,- (gratis voor leden)
Meer informatie: Ducosim website