Europese spellenprijzen

De winnaars van de Finse Spel van het Jaar verkiezing Vuoden Peli 2012 zijn deze week bekendgemaakt. Het beste kinderspel is Halli Klack (= Klik van 999 Games). Het beste familiespel is Blitz (=Vlotte Geesten van 999 Games). Het beste expertspel is Paris Connection van Queen Games. Meer informatie: Vuoden Peli 2012.

In Portugal is vorige week het Spel van het Jaar gekozen. Het Jogo do Anno 2011 is Uwe Rosenberg’s Ora & Labora, een pittig bordspel over het kloosterleven. Ook deze titel is in Nederland door 999 Games uitgebracht. Meer informatie: Spiel Portugal.

Bij de Deense Spel van het Jaar verkiezing Guldbrikken zijn ze nog niet zover. Deze organisatie heeft de genomineerden van de jaargang 2012/2013 gekozen. Op hun nominatielijst vind je veel Duitse licentietitels, waaronder Fresco, Monsterfalle en Africana. Meer informatie: Guldbrikken.