Dale of Merchants NL

HOT Games vertelde me dat de Nederlandstalige editie van het deck building kaartspel Dale of Merchants afgelopen week is verschenen. Dit spel wordt uitgegeven door Vendetta Games en gedistribueerd door HOT Games. Het spelmateriaal bestaat uit zes sets met snoezige diersoorten. Elke set bevat vijftien kaarten (waarde 1-5). Daarnaast zijn er twintig junkkaarten en een speciale dobbelsteen. Je speelt het spel met één diersoort meer dan het spelersaantal. Van elke gekozen diersoort krijgt iedere speler één kaart met de waarde 1, Dit wordt met junkkaarten aangevuld tot een deck van tien kaarten. De overige dierkaarten vormen een marktstapel, waarvan er vijf open op een marktbord worden aangeboden.

Tijdens het spel koop je betere kaarten, waarmee je allereerst jouw deck versterkt, maar waarmee je uiteindelijk op tafel acht marktkramen moet vormen om het spel te winnen. Deze marktkramen bestaan uit kaarten van dezelfde kleur en een oplopende totale waarde (van 1 – 8). De dierensets hebben elk een eigen karakter, waardoor de gekozen mix de aard van de komende pot bepaalt. De verschillende speelstijlen zorgen voor variatie.

Dale of Merchants is ontworpen en geïllustreerd door Sami Laakso. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.