Moorea bij dlp games

De Duitse uitgever dlp games brengt op 23 maart tijdens de beurs Spiel Doch! in Duisburg het kaartspel Moorea uit. Ik vermoed dat White Goblin Games al een Nederlandstalige editie op de verlanglijst heeft staan. Het spelmateriaal bestaat uit 75 grondstofkaarten (schelp, vis, bamboe, klei en hout), 20 gereedschapkaarten (mand, visnet, kar en speer) en 70 productkaarten (de route naar de winstpunten). Iedere speler begint met zes grondstofkaarten op de hand. De rest vormt een trekstapel met een open aanbod van drie grondstoffen. Het gereedschap wordt op soort gesorteerd. De productkaarten vormen een geconstrueerde trekstapel, waarvan telkens tien kaarten als open aanbod op tafel liggen.

De spelers zijn om de beurt aan zet. Elke beurt bestaat uit drie stappen: je moet een grondstof van de dichte stapel trekken, je mag een actie uitvoeren of passen, je moet de handlimiet van zes kaarten controleren. Je hebt vier actiemogelijkheden. 1) Je mag twee grondstoffen tegen een van de drie open grondstoffen ruilen. 2) Je mag de gevraagde grondstoffen en/of producten afleggen om een nieuwe productkaart te bemachtigen. Met sommige productkaarten verdien je kortingen, met de scorekaarten verdien je winstpunten door grondstoffen en/of producten af te leggen, andere producten leveren direct winstpunten op en een schelpenketting levert veel punten op wanneer je er meer bezit. 3) Je mag een gereedschap kopen tegen betaling van het vereiste aantal identieke grondstoffen. Van elke soort mag je er één bezitten. Een korf verhoogt de handlimiet, met een speer mag je een open grondstof trekken, met een visnet zijn alle vissen jokers en met een kar mag je twee grondstoffen trekken. 4) Je mag grondstoffen en/of producten scoren. Het spel is voorbij wanneer de voorraad producten is uitgeput. Dan worden de punten geteld.

Moorea is ontworpen door Reiner Stockhausen en geïllustreerd door Klemens Franz. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar, de speelduur is mij onbekend.

Meer informatie: