Indian Summer op het Spellenspektakel

Het weerbericht voor het Spellenspektakelweekeinde doet in niets denken aan een nazomer, maar White Goblin Games laat zich niet kennen. Deze uitgever verbetert het binnenklimaat van het Beursgebouw met het nieuwe leg- en puzzelspel Indian Summer van Uwe Rosenberg, dat je op het Spellenspektakel naar hartenlust kunt spelen. Indian Summer is het tweede spel in de puzzeltrilogie die begon met Cottage Garden.

Jouw speelveld is een bosbodem met zes zones van elk twaalf velden. Op sommige velden is buit afgebeeld: bessen, noten, paddenstoelen of veren. De spelers leggen in hun beurten tetris-achtige looftegels op de bodem van hun bos. De beschikbare tegels liggen in een pad voor je op tafel, dit pad moet je volgen. Als alternatief mag je een eekhoorntegeltje leggen. Het is de bedoeling om zo goed te puzzelen dat je weinig onbedekte bodemvelden overhoudt.

Elke looftegel heeft een gaatje, die je bij voorkeur op een buitveld legt, zodat je daar een fiche van de desbetreffende soort kunt plaatsen. Wanneer je drie gaatjes op een rij hebt, plaats je daar een diertegel. Telkens wanneer een zone volledig is gevuld, verzamel je de daar aanwezige buitfiches. Met een bes kun je eenvoudig gewenste looftegels bemachtigen; met een noot plaats je een extra eekhoorn; met een paddenstoel jat je een looftegel van twee medespelers; met een veer mag je twee willekeurige looftegels uit jouw pad op jouw bord leggen. Het is mogelijk om buitfiches te ruilen voor andere. Wie als eerste zijn volledige bos bedekt, is de winnaar.

Indian Summer is geschikt voor 1-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 15-60 minuten.

Meer informatie: